Siirry suoraan sisältöön

Marianne Kyrklund

  • Yrittäjä
  • PhysioPilates-kouluttaja
  • fysioterapeutti
  • erikoislääkintävoimistelija
  • Master of Public Health
  • terveystieteiden maisteri

Marianne Kyrklund on kokenut fysioterapia-alan asiantuntija sekä kouluttaja. Hän on toiminut koulutusalanyrittäjänä vuodesta 1986 lähtien omassa yrityksessään Suomen Terveysliikuntainstituutissa. Reilut 2000 fysioterapeuttia on osallistunut koulutuksiin, joissa Marianne on kouluttanut fysioterapeutteja aktivoivaan fysioterapiaan eli siihen miten ohjata tuki- ja liikuntaelin-asiakkaita pienryhmissä. Mariannen ensimmäiset fysioterapian koulutustuotteet olivat FysioKimppa- sekä AquaKimppa –ohjaajakoulutukset. Myöhemmin 1990-luvulla tulivat MammaKimppa-, SenioriKimppa-, FysioBalance- sekä FysioPump –ohjaajakoulutukset. Ensimmäinen PhysioPilates –ohjaaja koulutus järjestettiin vuonna 2008. PhysioPilates on Mariannen kehittämistä koulutuksista laajin. Siinä on kolme erillistä tasoa ja lähiopetusta seitsemänä viikonloppuna. Koulutus on ns. pitkä pilatesohjaajakoulutus ja kaikki tasot läpäistyään ohjaaja voi hakeutua Suomen Pilates Yhdistyksen jäseneksi. 

Vuonna 2003 Suomen Latu myönsi Marianne Kyrklundille Vuoden Liikuttaja –tunnustuksen ”ansiokkaasta terveysliikunnan edistämisestä, FysioKimppa-liikuntatuotteen kehittämisestä ja yrittäjyydestä”.

Suomen Fysioterapeutit ry ja Suomen Tempur Oy valitsivat Mariannen Vuoden Fysioterapeutiksi 2011. Vuoden Fysioterapeutiksi etsittiin henkilöä, joka toimii aktiivisena fysioterapia-alan asiantuntijana, tekee alan asiantuntijuutta tunnetuksi ja myös kehittää omaa ammattitaitoaan. Marianne on ollut vetovastuussa monien suurten terveysliikuntatapahtumien mm. Kunnon laiva –risteilyt sekä Pilatesconference järjestelyistä.

Marianne tunnetaan myös kirjoittajana. Vuonna 2003 julkaistiin kirja ”Virtaa Naisen arkeen. Keho kuntoon täsmäohjein.” Hän on toiminut asiantuntijana Hyvä terveys –lehdessä sekä kolumnistina Kunto & Terveys –lehdessä.

Vuosina 1996-2000 Marianne oli Työfysioterapeuttiyhdistyksen hallituksen jäsen sekä vuosina 2000-2004 Suomen Osteoporoosiyhdistyksen hallituksen jäsen. Suomen Naisyhdistyksen hallituksen jäsen Marianne on ollut vuosina 2010-2017.

Marianne Kyrklundin sydäntä lähellä on Friskis&Svettis urheiluseuratoiminta. Hän on Helsingin Friskis&Svettis –urheiluseuran perustajajäsen, seuran kouluttaja sekä ohjaaja  20 vuoden ajan. Vapaa-aikana Marianne liikkumisen lisäksi hoitaa mielellään kahta lastenlastaan Maxia ja Saraa sekä tapaa ystäviään kulttuurin merkeissä. Marianne on mukana useassa kirjallisuuspiirissä sekä Iidat teatteritoiminnassa.

”Liikunta antaa voimaa, hyvän olon saa arjen huumorista .”

Mariannen motto