Siirry suoraan sisältöön

Vatsakapseli ja erkauma -koulutus

Laajuus: 2 lähiopetuspäivää

Pääsyvaatimus: Pilatesohjaaja, kuntoliikuntaryhmän ohjaaja, fysioterapeutti, LO, PhysioTrainer, PT

Miten liikkua raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen? Kaksipäiväisessä (2 x 8h à 45min) Vatsakapseli ja erkauma-koulutuksessa (”VES-koulutus”, ”erkaumakoulutus”) käydään läpi vatsakapselin toiminta sekä päivitetään tiedot vatsapaineen, raskauden, synnytyksen ja ikääntymisen vaikutuksesta koko vatsakapselin lihastoimintaan.

”Pömpötystä” esiintyy synnytyksen jälkeen, ylipainoisilla naisilla sekä miehillä, paljon treenaavilla, urheilijoilla…Ongelmana voi olla suorien vatsalihasten erkauma, johon tarvitaan harjoitteiksi muunneltuja vatsalihasliikkeitä. Koulutuksessa käydään läpi teoriassa ja käytännössä harjoittelueriaatteet, jotka soveltuvat erkauma-asiakkaalle. Osallistujat löytävät oman vatsakapselin, sen miten aktivoida ja harjoittaa oikein keskivartalon tukilihaksia (poikittaista vatsalihasta, vinoja vatsalihaksia, lantionpohjan lihaksia). Ohjelmaan kuuluu ideapankkitunti vatsakapselia aktivoiville liikkeille, ajatuksia siitä miten huomioida vatsakapseli raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen sekä mallitunti erkauma-asiakkaille. Välineinä ovat erikokoiset pallot sekä kuminauhat.

Seuraava Vatsakapseli ja erkauma -koulutus

  Seuraavan Vatsakapseli ja erkauma -koulutuksen ajankohta ei ole vielä tiedossa.
  Jos haluat tiedon heti, kun seuraavan koulutuksen ajankohta varmistuu,
  voit jättää sähköpostiosoitteesi:

  Lisäämme sähköpostiosoitteesi PhysioPilateksen postituslistalle. Voit perua tilauksen minkä vain kirjeen yhetydessä.


  Lue tietosuojaselosteemme

  Kouluttajat

  Koulutuspalautteita

  ”Erittäin hyviä vinkkejä käytännön työhön. Minna on huippuosaaja ja huippukouluttaja. Vaikea keksiä vikoja. Mariannella hyviä uusia harjoituksia eri vaikeustasoilla. Kaikenkaikkiaan hyvä materiaali, kun ei tarvitse kuvailla eikä piirrellä. Erittäin hyvin hyödynnettävissä työhön, olen tyytyväinen.”

  ”Minnan osuus erittän hyvä ja mielenkiintoinen. Paljon asiaa tiiviisti, voisi pidempäänkin käyttää aikaa. Minna tietää asiasta niin paljon, mahtavaa saada osa tästä tiedosta itselle mukaan. Mariannella hyvä kokonaisuus, keskittyy synnytyksen jälkeiseen harjoitteluun, mutta sovellettavissa muillekin.

  ”Todella huippuu, että vaikka on fyssari, niin ikinä ei voi asioita selittää liian yksinkertaisesti! Kiitos siitä. Monesti fyssareiden koulutuksissa oletetaan kurssilaisten tietävän ja osaavan niin paljon, että monet asiat menee ohi ja on liian korkealentoista. Tämä oli just hvä näin! Ryhmätöistä oppii hyvin.

  ”Minnalla Erittäin hyvä kokonaisuus, selkeää ja napakkaa asiaa. Voisi olla enemmänkin teoriaa ja vähemmän loppupään käytännön harjoittamista. Mariannella mukava, rento ja sopivasti tekemistä. Molemmat hyvin ammattitaitoisia ohjaajia. Olisin halunnut kuulla enemmän kouluttajien esimerkkejä ja käytännön työtä.”

  ”Minnan osuus ammattitaitoista, helposti ymmärrettävästi koulutettu. Plussaa myös napakkuudesta – joskus koulutuksissa aiheet ovat rönsyilleet. Mariannen osuus käytännönläheistä ja antoisaa. Sain valtavasti syventävää tietoa valmennus- ja pilatesohjaajan työhön.”

  ”Hyvin kattava teoriapaketti ja paljon käyttökelpoista tietoa. Pitkällä tähtäimellä varmasti erittäin paljon antia työhön!

  ”Minnalla mahtava selkeä opetustyyli, josta sai sanastoa työhön kaiken informaation lisäksi. Case:t pistää pohtimaan eri tavalla kuin luennot, joten erittäin hyvä osio. Mariannella käytännönläheinen päivä ja ohjaukseen sai paljon eväitä. Tulen hyötymään valtavasti kurssista omassa työssäni ja odotin kurssia todella paljon, kannatti!”

  ”Luennot ja käytännön harjoitteet olivat hyviä ja opettavaisia. Jaettu tieto perustui tutkittuun näyttöön ja kliiniseen osaamiseen!!! Harjoituksista sai vinkkejä omaan työhön.”